torsdag den 1. maj 2014

Eksem - håndcreme/salve - nemt at lave hjemme

Håndeksem (også kendt som hånd dermatitis) er en almindelig tilstand, der påvirker op til 10% af befolkningen. Det er resultatet af en kombination af faktorer, både internt (fx genetisk) og eksterne (fx kontakt med irriterende stoffer og allergener, såsom kemikalier). Den irriterende karakter af nogle kemikalier betyder, at håndeksem er særlig udbredt i folk med job, der involverer rengøring, catering, frisør, sundhedpleje og mekanisk arbejde. Det er en betændelsestilstand, og er ikke smitsom, men det kan stadig have en stor effekt på folks arbejde, sociale liv og selvværd.

De vigtigste symptomer på håndeksem omfatte en eller flere af følgende :


  • Rødme ( erytem)
  • Kløe
  • Smerte
  • Tørhed, til punktet af skrælning og afskalning
  • Revner ( sprækker )
  • Vabler ( vesikler )Der er også en bestemt type af håndeksem kaldet pompholyx (udtales Pom - foe - licks, fra det græske ord for boble). Årsagen til pompholyx er ukendt, og det har en tendens til at forekomme hyppigere hos kvinder. Hvert udbrud består af forekomsten af ​​kløende små blærer på håndflader. Betingelsen kan komme og gå i løbet af mange år, og er vanskelige at behandle effektivt.

Man kan begrænse eller lindre eksem ved at bruge gode creme gerne uden unødvendige tilsætningsstoffer, uden parfume, der irriterer huden og forværrer tilstand.

Jeg har lavet disse cremer/salver og jeg synes at de er gode.

Opskrift på Eksem håndsalve

Ingredienser du skal bruge:

Sheasmør           60g
Avokadoolie       15g
Vitamin E olie      1/2 tsk

Smør og olie smeltes i vandbad (ikke højt temperatur). Afkøles. Tilsættes vitamin E olie. Røres godt sammen og hældes i krukken.

Her er ingen konserveringsmidler ( Vitamin E - virker også som konserveringsmiddel ) og ingen parfume.

Salve kan smøres efter behov.


Opskrift på Eksem håndcreme:

1dl shea smør
20 dropper geranium æteriskeolie
30 dropper cedarwood æteriskeolie
20 drops lavender æteriskeolie

Sheasmør smeltes i vandbad, afkøles til stue
temperatur, tilsættes æteriskeolie, hældes i krukke og bruges efter behov, gerne flere gange om dagen
Sheasmør: udsøgt og fugtighedsgivende, der helbreder huden, bekæmper hudirritationer. Er også god som beskytter i sol. Den er rig på vitamin A og efterligner den naturlige fugt der produceres af vores hud.

Geranium æterisk olie: En af de bedste hudplejeolier, fremmer stabilitet og balance. Den er også anti-bakteriel og anti-inflammatorisk.

Cedarwood æterisk olie: brugt i århundreder til at behandle hudsygdomme, den hjælper med betændelse, rødme, og den er også antiseptisk.

Lavendel æterisk olie: Alment brugt inden for hudpleje, da den fremmer regenerering, cirkulation, og har svampedræbende og antiseptiske egenskaber.

Den her creme mod eksem har jeg skrevet før - nu kommer den her opskrift igen: 

Cremen er bare så god - prøv det!


1/4 kop fint malet økologisk havregryn
3/4 kop kokos olie (fast, økologisk) - ikke Palmin!
1 ske oliven olie (økologisk, virgin)
5 dropper rosmarinolie *

1 kop = 2 dl

Kokosolie smeltes i vandbad i lav temp.  
Alt blandes godt, stilles i køleskab til det bliver mere fast og blandes igen - gerne med en stavblander eller håndmixer.
Heldes i krukke.

KIG HER:
http://always-beautiful.wix.com/naturligtsmuk#!bedste-produkter-for-din-hud/c1ibx

Det er en lille online butik, men de kan skaffe alt ( har prøvet dem ) - du skal bare skrive til dem hvad du mangler så få du samlet tilbud. Det er praktisk - så er du også fri for at betale dyrt fragt i flere steder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar