mandag den 23. december 2013

Chokoladekiks i julestørrelse


Jeg elsker chokolade, derfor ingen jul uden chokolade eller chokoladekiks/kage....
Jeg har bagt dem extra store for det er jo jul og jul er hjerternes fest. Mit hjerte siger at det ikke behøver at være perfekt men de må gerne være store og så skal det være sjovt ved at bage dem.

Her er opskriften på Chokoladekiks i julestørrelse:

100g blød smør
100g rørsukker
1 æg
100 - 125g hvedemel
35g mørk kakaopulver
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
et nip salt

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt ægget og pisk videre. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en anden skål, og hæld det derefter lidt af gangen i smørblandingen. Pak dejen i husholdningsfilm og stil på køl i 1 time.

Rul dej på meldrysset bord til ca 3 mm og udstik cookies i passende størrelse, ca 6 cm.
Bag dem i 175 grader, 12 minutter.
Lad dem køle på bagerist.

jeg havde ikke udstikform, så jeg har bare lavet 10 store kugler som jeg har gjort flade på bageplade. jeg ville have dem større end selve opskrift siger.

Kager smager godt hvis du lægger dem sammen som sandwich med Vanillecreme. jeg har valgt denne gange slanke model ( uden creme)
På grund af store mængde af kakao kommer kiks til at smage næsten i retning Oreo. Du kan justere mængde af kakao og tilsætte 20-25 gram- hvis du vil have mild smag ag chokolade;-)

Opskrift på Vanille creme:
65 gr blød smør
100g flormelis
1/2 tsk vanillepulver eller kornene fra vanillestang
1 spsk mælk

Pisk smør og flormelis sammen, tilsæt vanille og mælk.

Kager med vanillecreme skal opbevares helst i køleskab eller kold rum





Store Marcipan Kager til Jul


Juletræ er pyntet, julegaver pakket, mad er næsten klar så er der tid til at bage...
Jeg har nemlig bagt marcipan kager... I år bliver der ikke store sukkerfest, kun lidt til hygge...

Her er opskrift på mine Store Marcipan Kager til Jul:
500 gr marcipan
1 æggehvide
25 gr flormelis
2 ske appelsin saft
nogle mandler pillet og halveret

Alt ( ikke mandler) blandes godt sammen, formes til 9 stk store kager på bageplade, pynt med mandler og bages i oven 200C i 15 min ( hold øjne med kager - tag ud når de har fået flot gyldne farve)