søndag den 28. december 2014

BILLEDEKUNST MED ALUMINIUM TAPE - GØR DET SELV


I dag vil jeg vise trin for trin i fotos hvordan har jeg lavet billede/kunst med aluminium tape ( kan købes i de fleste byggemarkeder). Billede her måler 30x30x4 cm, men du kan lave det større eller mindre. Du kan også lave det på alm. lærred (ikke dyb). Under enkelte fotos er lidt beskrivelse. "1234" har jeg lavet af cocacola dåse (jeg vil vise senere hvordan). Ud over det har jeg brugt lidt bølgepap, en serviet, gamle nøgler, lidt net mm...Det er fuldstændige lige meget hvad du bruger, du kan klippe bogstaver i pap, bruge knapper, net mm.... Ud over det kun fantasi sætter grænser. Oxidering effekt er lavet med sort akryl maling. Mal på og fjern overskud. Vores billedkunst kan lakeres til sidst med klar lak - det holder bedre...Til sidst - har jeg pyntet med sommerfugle og guldsmed, men det er ikke nødvendig for det er også pænt uden det. 
Vi gør i gang og jeg ved at du vil synes at det er sjovt...

så er jeg i gang her at klippe tape i firekanter, fjerner papir på bagside og limer fast på det her lærred. Vær forsigtig omkring motiver. Jeg har valgt at bruge 3D lærred, men alm. tynd læred eller et stykke pap er lige så godt :-)

Vi limer aluminiumtape sådan at der overlapper hinanden. I det overlapning kan vi senere lave prikker så det ligner metal der blev nittet sammen og søm effekt...


Jeg dækker en bagside også for at lave flot finish, men det er ikke vigtig for det kan man ikke se på forside hvid det hænger. Min lærred er 3D (tyk 4 cm) - det kommer til at stå og måske kan man se lidt bagside fra andre vinkler derfor vil jeg gerne afslutte det på pænt måde

Press forsigtig mønstre frem,


Jeg prikker og laver en sømeffekt. 


 
det er vigtig med større og mindre prikker så det giver søm/nitte effekt... Du kan bruge til det hvad som helst: søm, sugerør, gaffel mm.

så er vores billedkunst klar til at blive malet med sort akryl maling for at give oxideret effekt...


Billede blev malet med sort akryl maling og nu skal overskud af maling fjernes med et serviet eller en klud....

Vi skal huske at sider/ kanter skal også være pæne at se på


så er vores kunstværk færdig - jeg har limet par sommerfugle og par guldsmed på for at give lidt extra.Du kan lave mange ting med det her teknik ;-) Se mine andre indlæg5 kommentarer:

 1. Det er en spændende side du har her. Jeg forsøger at llave billedet med aluminiumstapen. Jeg synes det er for kraftigt, for jeg kan næsten ikke lave mærker i det. Er der forskellige tykkelser at vælge imellem?

  SvarSlet
 2. der er forskællige tykkelser og personlig synes jeg bedst om de tykkere. men jeg ved ikke hvilken slags du har. Er der hvid papir på bagside af tape?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej der er ikke tape på bagsiden, bare selvklæb. F.eks kan jeg slet ikke lave de der sugerørmærker - men jeg har da lavet et par billeder nu og synes de er vildt flotte :-)

   Slet
 3. Ok. den kender jeg godt - det er ikke særlig god til billedkunst - kun på flade steder ( der hvor der skal ikke laves prik/søm/nitte effekt) og for at dække bagside. Jeg bruger den slags tape også til at lave til og fra kort, bordkort og andre ting. Du kan se mere i min indlæg ;-)

  SvarSlet
 4. Do you drink Coke or Pepsi?
  ANSWER THE POLL and you could win a prepaid VISA gift card!

  SvarSlet