onsdag den 8. januar 2014

Vitamin C serum - hjemmelavet


Vitamin C serum er det bedste du kan gør for din ansigt.
Jeg laver min serum selv og jeg bruger det om morgen og om aften i ansigt, hals og helt omkring kavalergang.
Det er så nemt at lave det selv. Du bruger Vitamin C serum, demineraliseret vand og glycerin. Demineraliseret vand kan købes i mange butikker, også i Matas. Glycerin burde også findes i de fleste helsebutikker.
Det eneste du skal huske at Vitamin C er ikke stabilt, det mister værdig meget hurtig i forbindelse med væske, varme og lys. Derfor du skal du helst opbevare den færdig lavet Vitamin C serum i et køleskab.
Det er bedst første 3-4 dage, derfor lav andrig mere end til 1 uge ad gang.
Brug det mindst 1 gang om dagen - helst om aften. Vitamin C er følsom for lys og sol, derfor hvis du smører din ansigt om morgen - husk creme med solfaktor.

Der skar ingenting hvis du glemmer en dag eller noglegang imellem at smøre din ansigt med serum. Derimod du vil føle hvor fantastisk dejlig din hud i ansigt bliver når du husker at bruge serum.

Til fremstille Vitamin C serum bruger vi den der er i pulver/meget fin kristal form og der hedder:
L-Ascorbic Acid
Du kan ikke bruge her knuste vitamin C piller!

Nedfor kan du læse forhold mellem Vitamin C pulver, vand og glycerin.

Her er opskrift på hjemmelavet Vitamin C serum:


5% Serum = 1/4 tske pulver + 4 tske demineraliseret vand + 3/4 tske glycerin
10% Serum = 1/4 tske pulver + 2 tske demineraliseret vand + 1/2 tske glycerin
15% Serum = 3/8 tske pulver + 2 tske demineraliseret vand + 1/3 tske glycerin
20 % Serum = 1/4 tske pulver + 3/4 tske demineraliseret vand + 1/4 tske glycerin

Først skal du søge for at blande Vitamin C pulver med vand, rigtig godt til det bliver klar vand. Vitamin C er lidt vanskelig til opløse i vandet, men du skal gør din bedste, for glycerin kan først tilsættes når alt anden er blandet rigtig godt sammen.

Som du kan se, der er forskellige styrker/ koncentration for serum. Start med det der hedder 10 - 15%.
Er det for stærk - kan den gøres mildere, er det for mild - kan det gøres mere stærk næste gang.
Du kan også bare starte med den laveste styrke og skrue op næste gang.
Du kan sagtens lave din serum også uden glycerin, hvis du ikke har det. Her skal bare huskes erstatte den manglede mængde af glycerin med vand. Hvis du bruger ikke glycerin, vil din serum være meget flydende derfor vil det være nemmere påføre det i ansigt med en vandrondel. Prøv dig frem.
Serum skal opbevares i ren, steril og mørkt glas ( grøn, blå, brun eller anden),gerne med pippeten for det er nemt og hygiejnisk bruge på den måde. Glycerin kan muligvis give dig lidt klæbende fornemmelse som naturligvis vil forsvinde i det øjeblik når du bruge creme ovenpå.

Hvordan ved du om det er den rette styrke du bruger?  
Hvis du føler lidt brændende fornemmelse i din hud, er du sandsynligvis bruger den rigtige styrke. Hvis du føler en masser af brændende følelse, du sandsynligvis nødt til straks vaske det af og fortynde din serum/ tilføje lidt mere vand. Hvis du ikke føler nogen som helst der brænder, kan du skrue det op til en stærkere styrke næste gang du laver serum - selv du ikke mærker noget - virker det alligevel. Anvend din fugtighedscreme først efter at du har ladet C-vitamin Serum tørre i nogle minutter.3 kommentarer:

 1. Hej hvor køber du c-vitamin pulver henne

  SvarSlet
 2. Hejsa :-) Tak for din opskrift til c vitamin serum. Jeg vil høre om du ved, om man skal bruge noget bestemt pulver til creme? eller om det bare er det samme som det man kan putte i smoothies og lignende? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Jeg ved ikke hvad bruger man i smoothies. Som jeg har beskrevet her i min blog, til serum bruges lige nøjagtigt L-Ascorbic Acid og når man laver det så er det kun til max 1 uge ad gang da Vit C (L-Ascorbic Acid)da det er i forbindelse med væske er ustabil. Du kan ikke bruge det her pulver til creme.

   Slet